Welcome Guest, you are in: Login

PrettyBit Software Wiki

RSS RSS

Navigation
Etsi wikistä
»

Käyttäjät


Pääkäyttäjät


PoweredBy

Ohjeita sivujen kirjoittajille

RSS
Modified on 17.06.2013 10:14 by Tuula Ronumäki Categorized as Ohjeita
Tältä sivulta löydät ohjeita wiki-sivujen kirjoittamisesta nimenomaan tähän Wiki-sivustoon.

Pyrimme pitämään sivuston yhdenmukaisena riippumatta kirjoittajasta ja tällöin toivomme teidän noudattavan seuraavia ohjeita.

Ala-wiki

Valitse vasemmasta reunasta oikea ala-wiki (eli se ohjelmisto, johon kirjoittamasi aihe tulee liittymään). Sen jälkeen "Luo uusi sivu". Mikäli valitset "Luo uusi sivu" ollessasi päätason wikissä (tämä ohjesivu sijaitsee päätason wikissä), tulee aiheesi päätasolle eikä sinne minne se on todennäköisesti tarkoitettu.

Aihealue

Muista laittaa sivulle kategoria eli aihealue. Sivua muokatessa sen alaosassa löytyy "Page Categories", josta voi rastittaa aihealueita, joihin sivu kuuluu. Mikäli et löydä sopivaa aihealuetta ja oikeutesi ei riitä uusien lisäämiseen, voit jättää aihealueen merkitsemättä. Joku korkeammilla oikeuksilla oleva ennen pitkää valitsee sille oikean alueen. Voit valita myös aihealueen "keskeneräinen", jolloin voimme helpommin seurata keskeneräisiä sivuja.

Kokoelmasivu

Olemme luoneet kokoelmasivuja, joissa oleviin listoihin tulee automaattisesti halutun aihealueen mukaisia sivuja kootusti siistiin listaan. Mikäli luot uuden aihealueen, niin ole hyvä ja luo sille myös uusi kokoelmasivu. Voit katsoa mallia jostakin olemassa olevasta kokoelmasivusta. Tietyn aihealueen sisältävät listat tulevat automaattisesti kun lisäät sivulle tietyn "tagin". Katso mallia olemassaolevasta sivusta.
Mikäli et osaa luoda kokoelmasivua, niin jätä se luomatta. Joku ennen pitkää varmasti lisää sellaisen, joten älä annan sen estää hyödylisen ohjeen tekemistä.

Pysy aiheessa

Älä yritä laittaa yhdelle sivulle liian paljon eri aihealueita sisältäviä tietoja. Tee mieluummin useita eri sivuja.

ScrewTurn Wiki version 3.0.5.600. Some of the icons created by FamFamFam.